vineri, 21 decembrie 2007

Salvati Animalele si Natura !!!





Poate unii ma vor considera deplasata prin aceste actiuni ale mele, dar poate altii vor considera ca si animalele au nevoie de compasiune, respect si dragoste din partea noastra. Cine ne-a creat pe noi a creat si animalele si nu a specificat in niciun fel ca le putem maltrata. Din contra, cred ca au fost create sa fie ocrotite de om, la fel ca si natura pe care o tratam cu indiferenta si poluare, care acum incepe sa raspunda tot mai dur la neglijenta noastra. De 12 ani ne ocupam cu salvarea animalelor (ma refer si la familia mea care ma sustine cu ajutor, prin munca si financiar). In permanenta avem acasa in jur de 50 de animale (catei si pisicute) care au fost abandonate si maltratate. Trebuie sa le hranim, sa le vaccinam, sa le facem viata cit mai buna. Este foarte greu pentru ca toti trebuie sa muncim foarte mult ca sa le putem intretine si pe ele. Fac apel la ajutor si nu neaparat financiar, ci la o lesa, la o patura, la 1 kg de mincare. Anul acesta am reusit sa infiintam legal o asociatie careia se pot dona cei 2% care nu afecteaza bugetul personal. Astfel, o parte din banii care merg la stat ar fi directionati catre noi si ne-ar fi mai usor la intretinerea animalelor. O sa pun aici link cu web site-ul asociatiei. Va astept sa dezbatem impreuna aceste probleme.Victoria http://www.apam.ro/

3 comentarii:

Anonim spunea...

Compasiunea este sentimentul care ne face mai buni, mai intelegatori, este o cale spre iubire, spre tot ce e mai bun in noi. Cei care iubesc animalele si au aceasta compasiune in ei o au cu siguranta si fata de oameni, fata de persoanele din viata lor. Chiar cred ca o persoana care poate iubi un animal, o pasare ori oricare animal mic si neajutorat, aceea persoana cu siguranta poate iubi si oamenii. Cand iubim si ajutam animalele, compasiunea noastra se dezvolta natural, ne simtim dintr-o data mai bine, mai fericiti. Cine are un animal de casa, oricare ar fi el, intelege acest sentiment de bine. Cand iti imbratisezi animalul aproape de tine inima ti se umple cu dragoste si nu te mai gandesti la nimic altceva. Oamenii de stiinta au dovedit ca daca iubesti animalele si ai un animal de companie acasa vei fi fizic mai sanatos si mental mai fericit.
Cine are un animal mai intelege si cata nevoie are el de afectiune, de dragoste, de atentie. Este trist cand un animal nu are parte de aceasta iubire din partea noastra. Si ma refer la animalele de pe strada, animalele care nu au un stapan care sa le ingrijeasca, sa le iubeasca si sa le ofere atentie. Dar bineinteles oricat de mult am iubi animalele nu putem sa le luam pe toate de pe strada sa le ducem la noi acasa si sa le ingrijim, dar putem sa le ajutam ajutand asociatiile de protectie a animalelor. De multe ori ne gandim ca atunci cand ii ajutam pe altii, doar ei sunt cei care beneficiaza, dar nu e adevarat, ajutand pe altii ne ajutam si pe noi. Ajutand animalele prin compasiunea noastra fata de ele, ne ajutam pe noi, devenim mai buni, mai plini de iubire, mai nobili. Acest lucru este mai important decat bogatia materiala sau statutul social caci aceste lucruri nu ne fac neaparat mai buni si nu intotdeauna ne aduc iubire sau ne fac fericiti.
In fiecare tara sunt asociatii de protectie a animalelor sau alte organizatii de acest fel, si si la noi in tara sunt cateva care au inceput sa lucreze pentru ajutorarea animalelor in nevoie. Ar trebui sa incepem si noi sa facem tot ce putem sa ajutam prin orice cale putem. Daca nu putem adopta un animal de la o astfel de asociatie putem sa oferim o contributie in bani ajutandu-i sa aiba grija de animalele in nevoie sau sa le gaseasca un stapan.
Toate aceste asociatii se bazeaza doar pe donatiile de la oameni, nu primesc fonduri de la guvern sau de la alte institutii, ele depind doar de noi si fara noi nu au cum sa ajute animalele care sunt in grija lor. Trebuie ca fiecare dintre noi sa ne implicam, sa ajutam cum putem ca aceste animale sa poata fii salvate, ingrijite, ajutate si iubite. Facand aceasta vom gasi mai multa iubire in inima noastra, vom fii mai fericiti stiind ca am ajutat o fiinta in atata nevoie de ajutor.

lia_ro21 spunea...

Bravo Vicky! ati muncit intr-adevar enorm in ultimii ani! Ati reusit sa realizati multe,probabil iubirea de animale si flori au facut posibil acest lucru si v-a dat energia necesara!Va dorim sa va realizati visele! Sintem cu sufletul alaturi de voi!

Unknown spunea...

Cine te considera exagerata nu are suflet. Ideea e ca din punctul meu de vedere pentru oameni se fac destule. Si asta in consitiile in care majoritatea nu merita ajutor. Sunt destui lenesi care primesc ajutoare sociale fara sa munceasca, sunt destui care stau toata viata degeaba si primesc totul pe tava de la stat. Nu zic k e rau, d asta suntem oameni ca sa ne pese unul de celalalt. Dar mai suntem si cei care ne dam seama cate trebuiesc facute pentru animale, pentru ca suferintele si nevoile lor sunt egale cu ale noastre. Asa ca..asculta laudele care ti le aduc, ignora criticile si vezi-ti de treaba ta, ca avem nevoie de oameni ca tine. Si cata nevoie...