miercuri, 3 februarie 2010

Este mare nevoie de ajutor

In maxim doua saptamani trebuie sa aducem la noi,12 catei salvati din situatii grele si periculoase.Unora dintre catei deja le-am gasit adoptori.Poate va intrebati,de ce mereu ducem catei  din diferite locuri din tara,si nu luam numai din judetul nostru.Vreau sa intelegeti,ca noi luptam sa ajutam cat mai multe animale suferinde,indiferent daca sunt la noi din tara sau chiar si din alta tara,daca sunt de la noi din judet sau sunt din alte judete.Cel mai important este ,ca acesti catei sa fie adoptabili,ca sa nu ramanem blocati si locurile ocupate,asa avem mereu sanse sa salvam cati mai multi,un lucru important este si cei cu care colaboram,sa fie persoane serioase,sa evalueze corect toate problemele cateilor,sa le gaseasca cazare pana ii putem aduce la noi,si mai ales pana ii facem public pentru gasirea adoptorilor.Ca sa avem o munca continuua si catei cat mai multi salvati,trebuie sa fim atenti la fiecare detaliu,si mai ales,seriozitatea celui care ne sesiseaza cazul.Multe persoane cred ca daca ne dau un telefon,au rezolvat problema,ori noi avem in grija 100 de animale,plus avem afacerile noastre cu sere,amenajari exterioare etc.Nu suntem o organizatie gen"animal planet",pe langa asta nu avem nici sustinere financiara in Romania,avem doar cateva persoane care luna de luna fac un efort imens sa trimita bani,dar aceste persoane le putem numara pe degetele de la o mana.Deci intelegeti ca pe langa munca grea caritabila pe care o facem,nu avem nici sustinerea financiara necesara,atator cheltuieli.Va dau un exemplu,orasul Arad,judetul Arad,o regiune vestica,considerata mai bogata,nu avem nici macar un singur donator,in schimb avem o doamna MARIANA,care an de an lupta sa stranga fisele cu cei 2%,reusind sa adune in acest an in jur de 4000 de lei,va intreb cati bani am fi avut,daca erau mai multi voluntari ca doamna MARIANA?care merge personal cu fisele adunate,ca sa nu riste sa nu ajunga fisele la ad-tia financiara.Cum ne descurcam?Cam asa...... la apelul nostru de o salva pe LOLA,o catelusa din Arad,nici macar un singur aradean nu a dat 1 leu,in schimb o doamna DOINA,plecata de 20 de ani din tara,ne-a sunat si plangand,ne-a rugat sa o luam pe LOLA,ca ea ne va trimite bani pentru cheltuieli.Nu va spun cate telefoane primim,in care suntem condamnati,ca nu primim aici cateii pentru care se face apel,ca si cum noi,care am ales sa facem ceva pentru animalele strazii(pe terenurile noastre,puteam sa facem pensiune sau sa crestem catei de rasa,pe care ii puteam vinde)suntem vinovati ca nu ii ajutam,sunt multe de discutat,dar in mare am vrut sa va faceti o parere cu ce luptam noi zi de zi,si de ce alegem sa luam anumiti catei,unde avem o colaborare,serioasa si astfel reusim sa facem mai multe pentru aceste suflete.
Sa revin la inceput,sunt 12 catei:Griutul,Griuta,Nellie,trei puiuti YETY,Blanco,Daniel,Dante,Rina,Tania o catelusa  cu trei picioare si o pufosenie foarte frfumoasa,care se adopta imediat,dar acum sta pe strada.O sa incerc sa pun cateva poze,in ordinea in care am scris.








si ultima catelusa pufoasa,sterilizata de catre colaboratoarea noastra DANA din Bucuresti,care e pacat sa nu o dam la adoptie fiind foarte frumoasa,sociabila si nu va ocupa mult timp un loc in  adapost.

8 comentarii:

Spiritul timpului spunea...

Daca ar fi dupa mine, n-ar mai fi caini comunitari...

Anonim spunea...

Draga Victoria,
Vreau si eu sa donez cei 2% catre voi. Sunt din Bucuresti. Te rog spune-mi cum e mai bine sa procedez: completez formularul si-l trimit la voi sau la Adm Financiara de care apartin?
Carmen

Unknown spunea...

Draga Carmen
Multumesc mult,si ptr cei 2% si pentru ca vrei sa devii donatoarea noastra lunar,te imbratisez cu drag.In legatura cu declaratia completata este obligatoriu sa mearga la ad-tia financiara de care apartii cu serviciul,altfel nu ajung banii la noi.
Inca odata multumiri,

Anonim spunea...

Draga mea Victoria,
Ieri am facut deja mica donatie lunara :).
Pana vineri voi ajunge si la posta ca sa depun, recomandat, declaratiile pt cei 2% (i-am povestit unei colege despre tine si s-a decis sa directioneze si procentele ei catre tine).
Par pisaloaga, dar vreau sa fiu sigura ca cei 2% ajung unde trebuie: depun declaratiile la Adm Financiara de care apartine firma la care lucrez sau la cea de care apartinem noi cu domiciliul? Nu vreau sa gresesc si sa se piarda pe drum, d-asta prefer sa mai intreb o data.
Te imbratisez cu mult drag si pupici pt toate animalutzele tale scumpe!
Carmen

Unknown spunea...

Draga Carmen
Mutumesc,donatia ta a ajuns in contul nostru,vreau sa-ti spun ca fisele trebuiesc trimise la ad-tia financiara de care apartii cu munca,ca ei au evidentele fiscale pe impozitul pe salar.Te imbratisam cu mult drag.

Anonim spunea...

Multumesc pt informatie Victoria! Asa vom face. Le vom depune la Adm Fisc de care apartine firma la care lucram. Si intre timp voi incerca sa vorbesc cu cat mai multi colegi de-ai mei sa directioneze si ei tot catre tine, iar eu le voi strange pe toate si ma voi duce sa le depun. Am sa te anunt cate am reusit sa strang.
Va pup pe toti cu drag,
Carmen

Anonim spunea...

Draga mea Victoria,
Mica mea donatie lunara a pornit azi la drum catre voi, de data asta din ING bank. Maine ar trebui sa intre in contul vostru.
Va imbratisez cu drag!
Carmen

Unknown spunea...

Draga Carmen
Multumim din suflet,sa sti ca a ajuns donatia de la tine,in contul nostru,si nu ni se pare deloc "mica"daca mai multi oameni ar face acest gest,chiar ar fi un lucru mare,am putea face mult mai multe pentru animalutele acestea necajite si suferinde.